Zelf deugdencursussen of individuele begeleiding vanuit de 5 strategieën geven? Zet de eerste stap en meld je aan voor een basis deugdencursus, of meld je aan voor de 3-daagse verdieping/begeleider training als je de basiscursus al gevolgd hebt: Cursusagenda.

Het Deugdenproject is de afgelopen 13 jaar enorm gegroeid. Na een relatief korte, maar wel zeer intensieve, opleiding kun je zelf met het gedachtegoed gaan werken. Het gedachtegoed is veelzijdig en biedt een scala aan mogelijkheden. Wanneer je je via pakket II aansluit bij Stichting Deugdenproject Nederland kun je veel materialen en hulpbronnen benutten die andere begeleiders al ontwikkelden. Denk aan alle informatie die je nodig hebt om je eigen workshops op te gaan zetten, flyer, posters en andere PR materialen. Je kunt je workshops gratis adverteren op de Deugdenproject website. En er zijn andere voordelen, teveel om op te noemen. Met pakket I ben je nog niet meteen actief richting derden, maar blijven we wel verbonden met elkaar. Lees meer over alle voordelen via de FACILITATOR REGELING en onderstaande (pdf) documenten.


FACILITATOR REGELING

Ben je gegrepen door het gedachtegoed van het Deugdenproject en wil je graag zelf trainingen en workshops geven, dan kun je Facilitator worden. Facilitator is in het Nederlands vertaald naar ‘Begeleider’. Hieronder kun je lezen welke stappen je hiervoor dient te zetten. Als Facilitator Virtues Project International (VPI guidelines 2010) heb je toestemming om de basis deugdencursus van minimaal 12 uur te geven en/of losse lezingen en workshops en/of coaching:

  1. Stap 1: Certificaat behalen van de basis deugdencursus (12 uur, 2-daagse training of soms is het aantal uren verdeeld over bijv. 4-6 avonden of andere dagdelen. U kunt deze cursus volgen bij diverse begeleiders in NL of in andere landen);
  2. Stap 2: Certificaat behalen van 3-daagse verdieping/ (Facilitator) begeleider training bij een Master Begeleider (18 uur, soms verdeeld over 4 dagen. Deze training geven we jaarlijks rond november en bij overinschrijving een tweede in maart); NB als het langer dan twee jaar geleden is dat je de basiscursus hebt gedaan, neem dan contact op met de master die de opleiding geeft.
  3. Stap 3: Aanschaf van de Leaders Manual pdf (handboek voor begeleiders); € 75 (tarief 2014, je bent verplicht dit handboek aan te schaffen en door te nemen);
  4. Stap 4: Onderschrijven van het Facilitators Commitment Agreement en confirmeren aan VPI guidelines (internationale richtlijnen); zie de pdfs hieronder;
  5. Stap 5: Registratie bij VPI (Virtues Project International) óf registratie bij SVPN (Stichting Deugdenproject Nederland).

Lees meer over de twee Nederlandse registratie mogelijkheden (Pakket I en Pakket II), verduidelijking van de begrippen, bijscholing via losse workshops en individuele coaching met behulp van onderstaande documentatie.

Kijk voor een geplande basisopleiding of een 3-daagse verdieping/begeleider training in de Cursusagenda.


Maak kennis met bij Stichting Deugdenproject Nederland geregistreerde begeleiders en met de masters die de opleiding geven. Zij stellen zich ieder kort voor. Neem contact op voor persoonlijke kennismaking.
 De begeleiders en Masters stellen zich voor. 

ingeInge van Boxtel (Waalwijk)

Gefascineerd door taal en de kracht van positieve psychologie voelde het Deugdenproject voor mij meteen aan als een warm bad. Ik ontdekte het Deugdenproject in 2008 en vond hiermee de methode om kinderen op een positieve manier op te voeden en ze te helpen groeien in hun sociaal emotionele ontwikkeling. Nu ik al een aantal jaren met het Deugdenproject werk, merk ik dat ik zelf ook dagelijks kracht haal uit de inspirerende teksten en de vijf strategieën.

De inzetbaarheid van het Deugdenproject bleek nog eens zo groot, toen ik in mijn gezin met hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid te maken kreeg. Na veel boeken gelezen te hebben over zelfontwikkeling, yoga, mindfulness en meditatie, blijkt het Deugdenproject het kompas te zijn dat mij richting geeft in mijn keuzes en gedachten.

Begin 2014 heb ik mijn eigen praktijk; de Kennisboom, opgericht om ook anderen kennis te laten maken met de magische momenten die je met het Deugdenproject creëert. Ik geef de 2-daagse basiscursus van het Deugdenproject om ook anderen te inspireren.

Ik ben geraakt door de boeken van Thich Nhat Hanh en zijn spreuk; 'het kostbaarste geschenk dat we iemand kunnen geven, is onze liefdevolle aandacht'. Het Deugdenproject geeft mij precies die handvatten waardoor ik die gedachte met passie en enthousiasme in kan zetten in mijn leven en dat van anderen!

Inge van Boxtel, Waalwijk / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 – 51 11 76 30


Rita de Brandt (Baardegem België)


Leerkrachten, kleuters en jonge kinderen in hun kracht zetten. Hun schaduwkanten ombuigen tot stapstenen naar hun eigen prachtige identiteit.
Daarin schuilt Rita’s motivatie om het beste van zichzelf te geven voor opvoeding en onderwijs.
Ze verrijkte haar basisopleiding opvoedster en kleuterleidster, met diverse cursussen, workshops en leessessies die haar uiteindelijk naar het deugdenproject leidden.

Als zorg- en deugdenjuf  in een basisschool deelt ze haar kennis van de deugdenaanpak met collega’s , ouders en kinderen.
Rita zette een deugdenklas op waar ze jonge kinderen in groep of individueel begeleidt.
Hard werken staat sinds de deugden niet meer op haar agenda.
Wel hart werken.

“Leerkrachten en kinderen die goed in hun vel zitten, in zichzelf en anderen deugden herkennen 
zijn de tools voor verandering in ons onderwijs.
Het deugdenproject : de benzine voor deze draaiende motor.”


Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 


Henny Brandwijk (Nederland/Benin) (Master)

Henny Brandwijk is gecertificeerd (online) coach, mindfulnesstrainer en onderwijsconsultant. Zij werkte in verschillende (management) functies in het hoger onderwijs in Nederland, Burundi en Cambodja. De deugden en de vijf strategieën van het Deugdenproject vormen vanaf 2011 een natuurlijk onderdeel van haar leven en werk. Sinds 2014 is zij gecertificeerd facilitator. In 2017 werd Henny voor haar bijdragen aan The Virtues Project™ erkend als Master Facilitator. Spouse, expat, moeder, grootmoeder, dol op reizen. Mijn top kwaliteiten zijn: liefde, nieuwsgierigheid, creativiteit, passie voor leren en eerlijkheid. Ik zet mijn kwaliteiten graag in voor het bereiken van jouw doelen.

Als coach voor persoonlijke en professionele ontwikkeling combineert Henny inzichten van het deugdenproject, de positieve psychologie en mindfulness. “Je leert je deugden/ sterke kanten te (her)ontdekken en verder te ontwikkelen. Je leert op een andere manier om te gaan met de obstakels en uitdagingen in je leven. Met als gevolg minder stress en meer welbevinden in je persoonlijk leven, in je gezin en op het werk. Je staat weer in je kracht. Deugden kunnen het verschil maken! In iedere fase van je leven.” Wat is op dit moment jouw grootste uitdaging? En hoe kan ik je daarbij ondersteunen? Ik hoor het graag!

Als Master Facilitator verzorgt Henny de deugden introductietraining, de facilitatortraining, de training Adempauze (Pace of Grace) en trainingen op maat. De trainingen kunnen in het Nederlands of in het Engels gegeven worden. De eerstvolgende deugdentrainingen staan gepland in Cotonou, Benin. Trainingen in Nederland zijn op aanvraag. Ik denk graag mee over de optimale invulling voor jouw doelgroep!

Voor meer informatie (also in English):
Website: www.hennybrandwijk.com
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Huub Glas (Helvoirt)

Huub Glas (1961): "De deugden verwerven zich een groeiende plaats in mijn leven. Toen ik in 2008 als zelfstandig ondernemer begon koos ik de deugden in de naam van mijn eenmansbedrijf. Wat toen een toevalstreffer leek te zijn wint iedere dag aan betekenis. Mijn ambitie is om harmonieuze en duurzame projecten te realiseren. Daarvoor is het nodig dat we op hartsniveau met elkaar samenwerken. Juist in het bedrijfsleven, in overheidsinstellingen en bij non-profitorganisaties zal een attitude, die is gebaseerd op de deugden, voor doorbraken en succes zorgen. Deze nieuwe benadering past in de tijdgeest. Ik wil organisaties trainen en coachen om hun projecten beter uit te voeren, beter samen te werken en hun medewerkers te leren in hun kracht te staan. Mijn ervaring bij de overheid en in het bedrijfsleven, met organisatie-, bouw- en milieuvraagstukken, maakt dat ik me in staat voel de deugden juist in deze context tot leven te laten komen."

Huub Glas, Helvoirt
0654 - 728007 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /www.7deugden.nl


Patty ter Haak (Amsterdam)


Patty ter Haak (1954) is trainer, coach en yogadocent. Ze kwam in 2013 in aanraking met het Deugdenproject tijdens de Deugdenyoga opleiding.

Patty: “Het inzetten van de deugden, is zowel bij de yogalessen als bij het trainen en coachen, een waardevolle verdieping. De grondslag van het Deugdenproject, het bewustworden van de eigen kwaliteiten en talenten, sluit naadloos aan bij de yogafilosofie en de uitgangspunten van de training Persoonlijk Leiderschap en de coachingstrajecten. Belangrijk is het besef van keuzevrijheid, het heft in eigen handen nemen en bewustwording van gedrag, overtuigingen en de wisselwerking daartussen.”

Naast de yogalessen en de trainingen verzorgt Patty yogareizen waarin chakra’s en deugden met elkaar verbonden worden.
Persoonlijk Leiderschap, coaching en yoga: drie trainingen los van elkaar, door de uitgangspunten verbonden.

In de kern verbinden we; in de verschillen voegen we toe” (Lao Tzu)
 
Patty ter Haak, Amsterdam
Telefoonnummer: 06 422 945 45  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   / www.silverdale.nl
Linkedin profiel


Annemiek Hauptmeijer (Den Haag)

Annemiek Hauptmeijer (1970) afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting. Zij maakte kennis met het Deugdenproject in 2006 en werkt sindsdien enthousiast met de strategieën als gecertificeerd begeleider, zowel in haar gezin als in haar relatieadviesbureau Soulmatch.
Annemiek vindt de kracht van het Deugdenproject dat je als ouder leert kijken met een andere bril en dat je ook goede eigenschappen in het gewenste én vooral in het ongewenste gedrag bij de kinderen leert zien. Daarnaast ontwikkelen de kinderen een positief zelfbeeld, zijn sociaal vaardig, zelfstandig en kunnen ze (beter) met emoties omgaan. Ze reflecteren op gedrag en maken bewuste, verantwoordelijke keuzes. De wens van Annemiek is om zoveel mogelijk ouders te laten ervaren hoe bijzonder opvoeden met het Deugdenproject kan zijn. Drie keer per jaar geeft Annemiek de introductiecursus in Den Haag. Daarnaast verzorgt zij cursussen op verzoek voor degene die zelf een groep heeft samengesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in een voor u passende cursus, of voor individuele begeleiding, neem dan contact met haar op. Tevens verzorgt Annemiek 3 x per jaar een Haagse Deugdenkring voor alle oud cursisten om elkaar te blijven inspireren.

Annemiek Hauptmeijer, Den Haag
070-3910395 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.soulmatch.nl
 


Willy Hensen (Sint Michielsgestel) (Master)

Willy Hensen (1950) is trainer en (vitaliteits)coach en orthopedagoog en ze startte in 1969 als leerkracht o.a. LOM (m.n. ADHD).  Ze werkte in Rusland toen iemand opmerkte dat haar insteek in Canada al was uitgewerkt! Zo maakte ze kennis met het internationale Deugdenproject in 2002 en ze is sindsdien overtuigd van de enorme maatschappelijke waarde van deze omgangs- en opvoedingsmethodiek.  Deze methodiek  zet iedereen in zijn kracht (bedrijf, school, gezin, clubs, …) waardoor het volledige potentieel tot ontwikkeling kan komen in een ondersteunende  omgeving.

Ze richtte, samen met anderen, de Stichting Virtues Project Nederland (SVPN) op en Tugendprojekt e.V. en was bestuurslid vanaf het eerste uur tot 2011.

Willy geeft als masterfacilitator lezingen, workshops, meerdaagse cursussen (afhankelijk van onderwerp, doel en doelgroep) en de driedaagse verdieping  en facilitator training.

Ze werkt in bedrijven, in het onderwijs, kinderopvang en gezinnen. Willy volgde de Facilitator Training bij Margaret Mohamed en Sue Ferguson en Adempauze (Pace of Grace) bij Annelies Wiersma. Willy werd in 2005 door Virtues Project International™ erkend als Master Facilitator en heeft sindsdien begeleiders opgeleid in binnen- en buitenland (Nederland, België, Bulgarije en Rusland en sinds 2008 in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland.)

Willy Hensen, Sint Michielsgestel
073-5517063 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.emoveri.nl / www.deugdeninschool.nl (scholen) www.omega-collectief.nl; (bedrijven); www.tugendprojekt.de (Duitsland)
 


Heleen Hoppesteyn-Uithoven (Leerdam) (Master)

Heleen Hoppesteyn-Uithoven (1971) is vanaf haar allereerste kennismaking met de Deugden en de 5 Strategieën gegrepen door de praktische en brede toepasbaarheid ervan. Zowel in de opvoeding van haar dochtertje als in de relatie met haar man vormen deze voor haar een waardevolle leidraad. Bovendien zijn de deugden behulpzaam in de keuzes die zij zowel privé als zakelijk maakt en stimuleren ze haar om het beste in zichzelf en anderen naar boven te halen. Heleen heeft na haar universitaire studie diverse coachingsopleidingen gevolgd. ‘De positieve benadering van de deugden, zonder daarbij de ogen te sluiten voor wat beter zou kunnen, spreekt mij enorm aan. Het benoemen van deugden die je in anderen ziet, werkt inspirerend en bemoedigend en leidt tot prachtige ontmoetingen van mens tot mens. Graag draag ik dan ook mijn steentje bij aan het verspreiden van dit bijzondere gedachtegoed!’ 

Heleen Hoppesteyn-Uithoven, Leerdam
06-39686489 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.hartewensen.com
Linked-in profiel


Patty Jongemaets (Amsterdam) (Master)

Patty Jongemaets (1956) heeft Deugdenyoga in de wereld gezet. Ze heeft 4 boeken geschreven- twee boeken deugdenyoga voor volwassenen, een kinderdeugdenyogaboek en een chakra yogaboek voor kinderen. In haar lessen staan de door Linda Kavelin-Popov beschreven deugden centraal. Kinderen, tieners en volwassenen die bij Patty yogalessen ontvangen ontwikkelen als vanzelf diverse deugden, zoals moed, concentratie en veerkracht. Patty heeft zich gespecialiseerd in het opleiden van officieel Yoga Alliance gecertificeerde Deugdenyoga docenten. Wanneer je bij Patty de eenjarige Deugdenyoga-opleiding volgt (20 dagen of versneld in 14 dagen) kun je daarna vol zelfvertrouwen met tieners of volwassenen gaan werken. Je volgt eerst de basiscursus van het Deugdenproject, zodat je een gedegen ondergrond hebt om vanuit de 5 strategieën Deugdenyoga te geven. Bij Patty's 9-daagse opleiding tot gecertificieerd kinderyoga docent zijn de 5 strategieen geintegreerd.

Toen Patty het Deugdenproject ontdekte wist ze meteen: 'Dit maakt yoga compleet'. Je kunt bij Dolfijn Wellness naast de diverse deugdencursussen, opleidingen en bijscholing ook deugdenyoga-lessen volgen.

Patty Jongemaets, Amsterdam
06-53485252 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.dolfijnwellness.nl


Lian Kingma – Walter (Wekerom, gemeente Ede)

Ik heb gewerkt als opleider in de gezondheidszorg.
In 2014 maakte ik via de docentenopleiding Deugdenyoga kennis met het Deugdenproject en raakte enthousiast over de Deugden en de 5-strategieën.
Als gecertificeerd paardencoach kan ik bij team- en individuele coaching/training gebruik maken van de kracht van paarden. Tevens geef ik met enthousiasme lessen Deugdenyoga.
Mijn passie is om als begeleider collega-paardencoaches en teams, tools vanuit het Deugdenproject aan te bieden die zij op verrassend eenvoudige wijze kunnen inpassen in hun eigen werkwijze en methoden.
Tools om je op individueel niveau te ontwikkelen om sterker en krachtiger in het leven te komen. Hierdoor nog meer wijsheid te vergaren en vanuit verbinding je nog beter te kunnen inzetten bij wat jij anderen te bieden hebt.
Een prachtige kans om het beste in jezelf en in de ander naar boven te halen om te komen tot een effectieve(re) samenwerking.

Lian Kingma – Walter, Wekerom
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ www.eac-outofthebox.nl

 


Theo Klungers (Weesp) (Master)

Theo Klungers van Bureau Posicom ondersteunt schooldirecties, I.B.-ers en leerkrachten met het aanpakken en voorkomen van pesten in de klas. Tevens werkt hij nog parttime als groepsleerkracht op een basisschool.Verder is hij docent ‘pesten’ en communicatietrainer bij een HBO+ opleiding tot kinder- & jeugdtherapeut.
Het Deugdenproject kan in vele pestsituaties een goede aanpak zijn om pesten te doen stoppen en een goed pedagogisch werkklimaat te realiseren. Theo Klungers kan alle schoolmedewerkers op maat trainen en begeleiden in het schoolbreed invoeren en borgen van het Deugdenproject. Daarnaast kan ook een Deugdentraject voor belangstellende ouders verzorgd worden.

Theo Klungers, Weesp
06-55142613 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Mylène van Koeveringe (Utrecht)

Mylène van Koeveringe (1976) maakte in 2012 via de docentenopleiding Deugdenyoga kennis met het Deugdenproject. Ze volgde daarvoor verschillende workshops op het gebied van Kinderyoga, kindermeditatie en chakra’s en sloot in 2010 de docentenopleiding Kinderyoga bij Jip&Jan Academie af. Haar passie is mensen vanuit liefde ruimte te geven er te mogen zijn, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Dit draagt ze uit in haar Deugdenyoga- en Kinderyogalessen en Deugdenworkshops.

Daarnaast organiseert ze verschillende yogaworkshops voor volwassenen en kinderen en verzorgt ze yogaweekenden en catering voor groepen mensen. Ze is vastberaden haar passie met liefde, dankbaarheid en kracht uit te blijven dragen en het Deugdenproject verder te verspreiden.

Mylène van Koeveringe
06 142 81 830
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.lovelicious.nl 
 


Ginny Doorackers-Krijgsman (Rijswijk)

Ginny Doorackers-Krijgsman (1963) is coach-trainer-pedagoog. De kern van haar praktijk bestaat uit jongeren coachen binnen het onderwijs met of zonder gedragsproblematiek, ADHD, ASS. Dit doet Ginny met behulp van: het deugdenproject (DP) met haar deugdentaal, 5 strategieën, en de Mindfulness training ASS. Hiervoor heeft zij scholing gevolgd o.a. bij dr. A. Spek (psycholoog, hoofd Expertisecentrum Autisme). Een van Ginny’s wensen is: dat jongeren die studie combineren met een complexe thuissituatie ook hun diploma behalen (startkwalificatie). Ginny heeft ervaring als docent en studieloopbaanbegeleiding in: speciaal onderwijs (cluster 4), jeugdzorgplus instelling (Horizon Schakenbosch) en mbo-onderwijs. Uitgangspunt is de vraag, wat heeft deze jongere in deze bepaalde situatie nodig?; wat is de kernkwaliteit van deze jongere, wat is de huidige situatie en wat is de wenselijke situatie (waar wil deze jongere heen). Hierbij is de context van de jongere van cruciaal belang. Dus ook de docent en de ouders die rondom de jongere staan, zijn belangrijk. Vandaar GK coachpraktijk voor jongere, docent en team. “Door het inzetten van deugdentaal ervaar je hoe het voelt om vanuit jouw kernkracht te leven, op te voeden, te werken en te zijn”. Training voor mbo-docenten op aanvraag; bijvoorbeeld DP-training in kader van Burgerschap (rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, vrijheid van meningsuiting)

Ginny Doorackers- Krijgsman, Rijswijk
M: 06 – 508 360 55
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
F: facebook.com/GKCoachpraktijk


Annelore Lauwereys (België)

Annelore (1977) is orthopedagoge. Ze heeft ervaring met het begeleiden van jongeren met gedrags – en emotionele problemen. Ze werkte als leerkracht, als zorgcoördinator en als coach van leerkrachten in het onderwijs. Dé rode draad in haar loopbaan is lastige situaties ombuigen naar ‘kansen’ op groei. Vanuit haar bedrijf EQuiLIBRE coacht Annelore sinds 2013 individuele kinderen en volwassenen,individuen en groepen, zoals bijvoorbeeld gezinnen en teams die op door de een of andere oorzaak in een lastige situatie zijn vastgelopen. Vaak roept Annelore bij haar begeleiding de hulp van paarden in. Haar motto is 'Wat het hart zegt, dat klopt.' Het paard voelt aan wat er in de mens omgaat en spiegelt emoties met gedrag. Onbewuste emoties en processen komen aan het licht en vormen de opening naar verandering. Zodra bekend is wat er speelt introduceert Annelore de 5 strategieën van het Deugdenproject. Annelore: "De strategieen van het DP zijn heel krachtige gereedschappen om in korte tijd heel veel over onszelf en groepsprocessen te weten te komen: wie je bent, wat je uitstraalt, wat je kerndeugden zijn en welke deugden je kunt ontwikkelen."
Annelore's deur staat open voor: gezinnen, scholen en bedrijven, individuen en groepen.

Annelore Lauwereys / EQuiLIBRE / M. +32 78 302 494 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 


Minie Meijer (Lelystad)

Minie Meijer (1976): ‘In 2012 zijn ‘De Deugden’ op mijn pad gekomen. Na het volgen van de 2 daagse basiscursus zijn de deugden bijna als vanzelf zichtbaar geworden in mijn leven. Ik merk dit in de manier waarop ik de deugden toe kan passen in de opvoeding van mijn dochter en in de relatie met mijn man. Ook tijdens mijn werk bij de gemeente, ik ben participatiecoach en vertrouwenspersoon ongewenst gedrag, bemerk ik dat bijvoorbeeld het benoemen van deugden tijdens gesprekken een positief effect heeft, voor zowel mijn gesprekspartner als mijzelf. Het volgen van de verdiepingscursus was daarna een logische stap. Het toepassen van de 5 strategieën geeft mij inzicht, energie,  ruimte en een positief gevoel. Ik benoem regelmatig naar de mensen om mij heen, dat ik Positief leef met Deugden. Ik wil me graag inzetten om mensen met 'De Deugden' vertrouwd te maken en er op hun eigen manier ervaring mee op te doen.  
Ik kijk in de spiegel en zeg hard op: “Hé spiegelbeeld, wat fijn dat jij er bent!”

Minie Meijer, Lelystad
06-41516187/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ www.vertrouwjespiegel.nl

 


Paulette Melis (Vinkeveen)

´Maar soms zou ik willen dat ik mijn gedachten kon delen Mezelf laten zien en geen rol hoeven spelen’(vrij naar Marco Borsato – Niemand)

Jezelf werkelijk te laten zien vergt moed, in mijn ogen een fundamentele deugd om andere zielskwaliteiten in jezelf wakker te roepen. Zielskwaliteiten zoals bijvoorbeeld (zelf)vertrouwen, geduld, veerkracht en doorzettingsvermogen. Ik volgde bij Patty Jongemaets van Dolfijnwellness de opleiding Docent Deugdenyoga. Toen is mijn belangstelling voor het Deugdenproject gewekt. Daar ben ik heel dankbaar voor. Dankbaarheid is de vruchtbare bodem in mijn werk als begeleidster van meditatiesessies en de yogalessen die ik geef op scholen, sportscholen, organisaties en aan particulieren. Geïnspireerd door mijn werk- en opleidingservaringen geef ik de deugdencursus Persoonlijke groei. Tijdens deze cursus ga je aan de slag met 5 eenvoudige, praktische strategieën die je helpen om nu het leven te leiden dat je werkelijk wilt en dat helemaal bij jou past. Je ontdekt jouw zielskwaliteiten waardoor die  tot bloei kunnen komen. Je krijgt meer grip op de situaties die anders lopen dan je wenst. Zowel thuis als op je werk.

Paulette Melis, Vinkeveen.

T. 06 - 214 799 75 / E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 


Gerrit de Moor (Belgie) (Master)

Vanuit een christelijke inspiratie hebben wij in ons gezin steeds belangrijke waarden proberen meegeven met onze drie kinderen. Ook in mijn werk met kinderen en jongeren met gedragsmoeilijkheden en emotionele stoornissen stonden waarden en principes steeds in de kijker. En als trainer in Life Space Crisis Intervention probeer ik professionele hulpverleners mee te geven wat belangrijk is in duurzame hulpverlening.

Toen ik het Deugdenproject leerde kennen, was dit als thuis komen voor mij. Waarden als vredelievendheid, respect, empathie, beleefdheid en zo veel meer werden nog duidelijker toen ik ze in de context van het deugdenproject leerde benaderen: waarden werden deugden. En de vijf strategieën van het deugdenproject vervolledigden mijn visie op opvoeding, hulpverlening en coaching. Het deugdenproject maakte mij een rijker mens.

Gerrit de Moor, Belgie
+32 478 56 27 99 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 


Lisette van Offeren (Abcoude)

“Leven en werken vanuit authentieke kracht en bezieling” dat is waar Lisette met ‘Zielskwaliteiten Kom in je Kracht’ voor staat. Lisette is deugdenyoga docent, life&soul coach. Ze coacht mensen en organisaties in het toepassen van de 5 strategieën van het Deugdenproject en om hun zielskwaliteiten in te zetten.
 
‘Leven en werken met zin en ziel kan heel mooi door middel van de deugden. Ik noem ze liefkozend zielskwaliteiten. Werken met zin en ziel en het inzetten van je zielskwaliteiten maakt je authentiek, krachtig en duurzaam vitaal. Dat geldt niet alleen voor een individu maar ook voor teams en organisaties. Wist je dat organisaties ook zielskwaliteiten hebben? Vaak staan ze omschreven in hun Missie/Visie waar ook normen en waarden van het bedrijf beschreven staan. Ze vormen het karakter van het bedrijf! Bijvoorbeeld: ‘medewerkers handelen volgens de gemeenschappelijke kernwaarden van oprechtheid, integriteit en respect voor mensen en hun omgeving’.
Maar wat betekenen de zielskwaliteiten nu werkelijk en in hoeverre zijn ze intrinsiek in de medewerker aanwezig of zijn ze te ontwikkelen? Door zielskwaliteiten effectief in te zetten krijgen mens en organisatie de kans om te groeien en tot volle bloei te komen.
 
Deugden ofwel zielskwaliteiten helpen je hoofd en hart in balans te brengen, hart en ziel in het leven en werk te verbinden en helpt om collega’s en organisatie-onderdelen onderling beter te laten samenwerken.’
Het inzetten van deugden als de sleutel voor verbinding en een nog mooiere wereld!
 
Lisette van Offeren, Abcoude
06-30072086 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.zielskwaliteiten.nl/
LinkedIn profiel https://www.linkedin.com/in/lisette-van-offeren-bb0115115/
 


Petra Penning (Badhoevedorp) (Master)

Petra Penning (1965) is orthopedagoog en GZ/psycholoog en al meer dan 15 jaar werkzaam met kinderen, jongeren en gezinnen die met afscheid en rouw te maken krijgen of hebben gehad. Petra: “In 2009 ben ik in aanraking gekomen met het Deugdenproject. Het Deugdenproject raakte mij direct door de ‘ontdekking’ dat er altijd een deugd (karaktereigenschap) achter of onder het gedrag van een ander zit. Dus ook bij gedrag waar ik soms zo moet zoeken naar een passende reactie. Bij de zoektocht naar onderliggende deugden kom ik los van een oordeel en ben ik meteen met mijn volle aandacht bij die ander. Het Deugdenproject heeft vele raakvlakken met hoe ik altijd al gewerkt heb. Het is dus een prachtige bevestiging en tevens uitdaging om het gedachtengoed zowel in mijn eigen gezin te leven, als daarbuiten uit te dragen. Ik vind het fijn om met volwassenen en kinderen op een liefdevolle manier met elkaar om te gaan en het Deugdenproject met zijn eigen ‘taal’ draagt daar zeker aan bij. Mocht u geïnteresseerd zijn in een voor u passende cursus neem dan gerust contact met mij op.

Petra Penning, Badhoevedorp

020-6763421 / www.petrapenning.nl / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 


Jannet Poppe (Emmeloord)

Jannet Poppe (1971) helpt als Zintuigen-Luisteraar  hoogsensitieve vrouwen om hun gevoeligheid te omarmen en zo meer evenwicht in hun leven te krijgen. Dit doet zij vanuit haar eigen bedrijf Fijngevoeligzijn.
 
Toen zij voor het eerst in aanraking kwam met het Deugdenproject voelde zij intuïtief aan dat dit concept veel voor haarzelf, maar ook veel voor anderen zou kunnen betekenen. Al lezende op de website van het deugdenproject en de boeken van Linda Kavelin-Popov (Adempauze en Waardig einde) raakte zij steeds enthousiaster en was zij gegrepen door dit mooie gedachtengoed. Zij besloot de basiscursus en de verdiepingscursus de volgen. „ Het voelde zo goed, alles klopte voor mij. Ik voel het deugdenproject tot in mijn tenen. De deugden helpen mij om woorden te geven aan mijn gevoel”.
 
Inmiddels heeft zij het inzetten van de deugden en de vijf strategieën geïntegreerd in haar praktijk. Jannet vindt het een mooie aanvulling op haar werk als begeleider van hoogsensitieve vrouwen, die, vaak als gevolg van het steeds weer aanpassen aan anderen door de jaren heen, ver weg bij hun gevoel zijn geraakt en erg vanuit het hoofd leven. De deugden helpt hen om middels woorden hun gevoel weer te laten spreken. Zo worden zij steeds meer bewust van wie ze zijn, het helpt hen om hun gevoeligheid te accepteren en zij komen weer dichter bij hun gevoel en ware ik. Daarnaast helpen de vijf strategieën hen om een gebalanceerde sensitieve levensstijl voor zichzelf te ontwikkelen.
 
„De deugden en de vijf strategieën  zijn niet meer weg te denken uit mijn leven. Ze zijn voor mij a way of life geworden”. Jannet wil het concept ook graag breder inzetten als een manier voor persoonlijke ontwikkeling om volwassenen en jongeren te helpen herinneren wie ze in essentie zijn en vervolgens naar hun hoogste waarden te kunnen leven. Om de beste versie van zichzelf te kunnen zijn. Dit alles om een mooiere, betere wereld en een veiliger plek op aarde te creëren.
 
„ Education is the most powerful weapon you can use to change the world” - Nelson Mandela-
 
Jannet Poppe, Emmeloord (Flevoland)
06-10 51 86 68 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.www.fijngevoeligzijn.nl
Linked-In Profiel (https://www.linkedin.com/in/jannet-poppe-05809630?trk=nav_responsive_tab_profile)
 
 

Nathalie Rensen (Houten)

Nathalie Rensen (1969) is moeder van twee kinderen , Montessori leerkracht en kinderyogadocent. In het Deugdenproject herkent zij haar voorkeur om mensen, en kinderen in het bijzonder, van hun mooiste kant te bekijken.
Vol enthousiasme zet zij zich in om, in verbinding  met andere opvoeders, zelfvertrouwen, zelfwaardering en veerkracht bij anderen te laten groeien.
Het Deugdenproject is niet meer weg te denken uit haar dagelijkse leven.
Na het volgen van de verdiepingscursus heeft Nathalie haar ervaring met het Deugdenproject in een Japanse Haiku verwoord:  

Vanuit mijn krachten
zoeken naar de verbinding
van mijn naar elk hart

Nathalie Rensen, Houten
06 1477 6006 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Linked-in profiel
 


Lucienne Ritzen (Velden: Regio Venlo)

Lucienne Ritzen (1967) Ik kwam in 2013 in aanraking met de deugden, ze raakten me in mijn hart. Het zijn concrete handvatten hoe ik in mijn leven sta: Iedereen respecteren zoals men is, er van uit gaan dat iedereen goed genoeg is zoals hij/zij is. De deugden doen iets bijzonders met de mensen die ermee in aanraking komen. Ze gaan meteen op een andere manier zitten. Je krijgt als het ware je zelfbeeld voorgespiegeld in woorden die je intens raken. Ik zie het telkens weer, binnen mijn gezin, in mijn omgeving maar ook in werksituaties. Na de verdiepingscursus in 2014 mag ik als deugdenbegeleidster werkzaam zijn.
 
Ik heb jarenlang zelfvertrouwen en positiviteit 'verkocht' d.m.v. kleding in mijn eigen zaak. Tegenwoordig heb ik een bedrijf waar ik mensen help met weerstand bij veranderingen en om een betere balans te creëren tussen het werk, jezelf en de thuissituatie. Als je niet lekker in je vel zit of als je niet in harmonie leeft gaat er zoveel energie en levensvreugde verloren, daar wil ik je graag bewust van maken. Jij hebt alle eigenschappen in je om de keuzes te maken zodat je jouw leven gaat leiden in plaats van te lijden. Daar kan een tweedaagse basistraining deugden voor zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling je ook bij helpen. Zodat je door liefdevolle zelfreflectie en zelfkennis nog beter vanuit jouw hart gaat leven, werken en genieten! Met het deugdenproject krijg je een bijzonder bezielend gereedschap om niet alleen jezelf in je eigen kracht te zetten, maar ook anderen te laten stralen in hun leven. Of het nu om je eigen persoonlijke situatie gaat, jouw gezin betreft of op je werk, je kunt iedereen op een positieve en respectvolle manier benaderen.
 
Wat de deugden mij gegeven hebben is inzicht, ontzag voor het leven en een rotsvast vertrouwen. 

Telefoonnummer 06-57548552 - Website www.ritzn.nl - email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 


Eline Ruinemans (Nieuwleusen, regio Zwolle)

Eline Ruinemans (1970) heeft een passie voor gastvrijheid & filosofie. De deugden zet zij in door bedrijfsmatig en belevingsgericht naar processen te kijken, altijd met en voor mensen.
Afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool Den Haag heeft Eline internationale (en hiermee interculturele) ervaring in diverse landen, zoals Mexico, Engeland, Frankrijk en België. Haar motto is: Verdiep je in de mens achter de mens en ontdek het gemeenschappelijke, maar ook de verschillen. Haal het beste uit jezelf, werk aan je ontwikkeling zodat je samen het verschil maakt.
In haar rol als gespreksleider in de dialoog, combineert Eline deugden met filosofie. Zoals Socrates al zei: ‘Wat denk je? Wat doe je? Wat voel je?’ Prachtig om door middel van de deugdentaal verdieping te geven aan je wel ZIJN.
Als ondernemer, adviseur, trainer en coach levert Eline maatwerk in mensenwerk, als menselijke schakel in het proces.
Ben je op zoek naar een dagdeel of traject voor jezelf, een door jou gevormde groep of in jouw organisatie, aarzel niet en neem even contact op. Samen maken we het verschil!

Eline Ruinemans, Nieuwleusen (Ov), regio Zwolle Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   / www.elineconsult.nl / T.  06 14669796  / Linked In Profiel

 Meriam Seedorf-Sno (Barendrecht)

Geïnspireerd door de basiscursus, is Meriam Seedorf-Sno (1981) deugdenbegeleider geworden. Zij is getrouwd en is moeder van 3 kinderen.
Meriam is een Integratieve Kinder-psychotherapeut, ouder- en jongerencoach en geeft begeleiding aan ouders en volwassenen die werken met of zorgen voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Verder biedt zij cursussen en workshops op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.
Voorheen was zij (school-)maatschappelijk werker.
Meriam: “Tijdens mijn certificering kreeg ik de deugdenkaart 'Ontzag' aangeboden. Deze kaart vat in een woord samen hoe ik in het leven sta en mijn leven zoveel mogelijk probeer te leven: met respect, eerbied en verwondering voor de schoonheid in de ander en in mezelf. De manier waarop ik anderen begeleid is dan ook om vanuit liefde zich bewust te worden van de eigen keuzes en de daarbij horende verantwoordelijkheden. Het Deugdenproject biedt dit allemaal.”

Meriam Seedorf-Sno, Barendrecht
www.mijngroteik.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-10120851

Linked-in profiel
 


Niesje Sonneveld (Oostwold) (Master)

Niesje Sonneveld werkt als individueel begeleider. Zorgen dat iemand grip op zijn leven krijgt, vanuit zijn of haar eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Deugden geven daarin een extra dimensie en veel ondersteuning. In het begeleiden van mensen, én in het voortdurende proces van zelfreflectie en zelfzorg.
Haar motto is: ‘het juiste te doen voor mij en anderen is levenskwaliteit.’
Ook biedt Niesje coachtrajecten waarin deugden een centrale rol spelen. Anderen op weg helpen zonder oordelen, is haar specialiteit.
In 2008 heeft Niesje het Deugdenproject ontdekt: ‘het sluit zo aan bij mijn eigen levenshouding, dat ik meteen wist: ik ga me hiermee verbinden.’
Niesje is enthousiast bezit met het verspreiden van het gedachtengoed van het Deugdenproject, naast het geven van  cursussen en workshops.
In 2013 heeft Niesje een deugdenkring opgezet en helpt ze anderen op weg om zelf een deugdenkring te starten.
Als Master begeleider biedt Niesje nieuwe begeleiders individuele coaching om een goede start te maken in hun eigen weg als deugdenbegeleider. Het samen een basiscursus geven is hierbij een zeer behulpzaam opstapje.

Tel. 06-53568877

Oostwold Oldambt
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.synformeandyou.nl
 


Yvonne Thuijs (Emmen)

Als o.a. internationaal gecertificeerd NLP trainer, coach en hypnotiseur ben ik in staat om groepen mensen te inspireren, motiveren en transformeren.
Ik heb een grote interesse in de kracht van het brein, het onbewuste, communicatie, geluk en succes en het onderlinge verband tussen deze. Ik ben een specialist in persoonlijke ontwikkeling en in het trainen en coachen van mensen naar een gelukkig en succesvol leven.
Mijn trainingen zijn voor iedereen toegankelijk en kenmerken zich door praktische makkelijk toepasbare technieken en tools. Ik ben toegewijd, humoristisch, down to earth, eerlijk en duidelijk.
Al jaren train ik diverse doelgroepen naar een hoger plan. Ieder zijn eigen doel en missie. Als deugdentrainer neem ik deze tools mee om de 5 Strategieën kracht bij te zetten. Het doel is hetzelfde:  Met een positieve mindset onze kinderen begeleiden vanuit liefde, waardering, acceptatie en begrip. Zo ontstaat er een veilige omgeving waarin de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen, hun talenten kunnen laten ontplooien en hun missie mogen leven. Ze worden positief gestimuleerd en ze spelen het spelvan de deugden graag mee. Ik geef ook de tweedaagse training op uw locatie naar keuze. Zie voor meer info www.blij-kind-24-7.nl

 
Yvonne Thuijs, Emmen/ 06-30047770 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.blij-kind-24-7.nl
LinkedIn (Yvonne Thuijs)


Gudrun Ververs-Heigl (Valthermond, Dr.)

Gudrun Ververs-Heigl (1968) is geboren in Oostenrijk, maar woont al meer dan haar halve leven in Nederland. Zij is gediplomeerd vertaler Nederlands-Duits.

“In 2011 kwam ik naar aanleiding van een burn-out via coaching in aanraking met het Deugdenproject. Voorafgaand daaraan ben ik op zoek geweest naar mezelf.
Op 25 oktober 2009 stond ik in Budaörs (Hongarije) aan het graf van mijn opa Mathias Heigl die is gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog. Ik dacht dat de cirkel toen rond was en er een einde was gekomen aan een lange zoektocht. Het bleek het begin te zijn van een voortgaande reis, die mij in aanraking bracht met het Deugdenproject. Een groot cadeau aan mijzelf: ik heb sindsdien prachtige mensen ontmoet.
Dit geschenk wil ik niet voor mijzelf houden. Zo is mijn bedrijf Zij Vertaalt uitgegroeid tot een bedrijf dat meer doet dan vertalingen. Met deugdentaal kun je zoveel verwoorden, taal kan inspireren en bemoedigen. Door middel van de 5 strategieën van het Deugdenproject hel ik met Zij Vertaalt mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling.”

Gudrun Ververs-Heigl geeft de basis deugdencursus 'Opvoeden met Deugden' en individuele deugdencoaching. Ze vertelt graag via lezingen en op beurzen over het Deugdenproject, wat het voor haar betekent en wat het voor anderen kan betekenen.

Gudrun Ververs-Heigl, Valthermond
06 - 248 005 98 /  www.deinklang.nl


 

Grace Zonneveld (Vinkeveen)

Grace Zonneveld, is sinds november 2010 gecertificeerd deugdenbegeleider en sinds 2011 initiatiefnemer van het Omega Collectief voor 'Deugden op het werk'.

Grace: Wat mij aanspreekt aan de 5 strategieën van het Deugdenproject is het volgende: Dat werkgevers en werknemers concrete handvatten krijgen om elkaar te inspireren op hartsniveau. Daarover zijn vele boeken geschreven, maar hoe doe je dat nu in de praktijk? Bezielend wissel ik graag van gedachten met opdrachtgevers over het bovenstaande. Bovendien als we kunnen faciliteren en samenwerken op hartsniveau, dan investeert u indirect in het Deugdenproject. Het Deugdenproject wordt dan gratis met mankracht en middelen op scholen aangeboden in uw regio.

Vinkeveen / Grace Zonneveld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook www.deugdenophetwerk.nl en www.hetomegacollecief.nl

 

 

 

 


De Deugdenproject™ cursussen worden gegeven door begeleiders die hun opleiding hebben voltooid bij Master Begeleiders van Deugdenproject Nederland of Virtues Project International (VPI).

Begeleiders in Nederland (link naar website of e-mailadres)

Landelijk scholen / Theo Klungers en Willy Hensen: www.deugdeninschool.nl

Landelijk non-profit organisaties en bedrijven: www.hetomegacollectief.nl

Alkmaar / Wendy Jurgens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Almere / Helen Purperhart / www.kinderyoga.nl
Amsterdam / Patty Jongemaets: www.dolfijnwellness.nl
Badhoevedorp / Petra Penning: www.petrapenning.nl
Barendrecht / Meriam Seedorf-Sno: www.mijngroteik.nl
Den Haag / Annemiek Hauptmeijer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Den Haag / Ginny Krijgsman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deventer / Pauline Teunis: www.gelukstrein.nl
Groningen (Drenthe, Friesland)/ Annelies Wiersma: www.actonvirtues.nl
Groningen / Hanneke Bartelds: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Houten / Nathalie Rensen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leerdam / Heleen Hoppesteyn-Uithoven: www.hartewensen.com
Nieuwleusen (regio Zwolle) / Eline Ruinemans / www.elineconsult.nl
Nijmegen / Suzanne Coppen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sint Michielsgestel (Brabant) / Willy Hensen: www.emoveri.nl
Utrecht: Mylene Koeveringe: www.lovelicious.nl
Valthermond / Gudrun Ververs: www.deinklang.nl
Vinkeveen / Grace Zonneveld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vinkeveen / Paulette Melis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Weesp / Theo Klungers: www.posicom.nl
Winschoten (Oost=Groningen) / Niesje Sonneveld: www.synformeandyou.nl

Locaties elders

België: 
Dilsen Stokkem / Erwin van der Hoeft: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wetteren / Gerrit de Moor: www.deugdenproject.net
Annelore Lauwerys: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Canada: www.virtuesproject.com
Denemarken: www.virtuesproject.dk
Duitsland: www.tugendprojekt.de
Nieuw Zeeland:www.virtuesproject.org.nz
Noorwegen: www.virtues.no


Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Begeleiders geven o.a. interactive workshops van ruim een uur, cursussen van vier tot zes ochtenden/middagen/avonden en meerdaagse trainingen, door begeleiders zelf georganiseerd, of op uitnodiging. Kijk in "activiteiten" waar we onder meer geweest zijn.

De volgende trainingen leiden op tot een internationaal erkend certificaat:

  • Introductie (Awakening): een basiscursus van 12 uur, toegespitst op persoonlijk leven, opvoeden, onderwijs of kinderopvang. De basistrainingen 'werken' en 'samenleven' zijn in ontwikkeling.
  • Verdieping (Deepening): een algemene vervolgcursus van 18 uur
  • Adempauze: een cursus van 12 uur

Naast deze volledige trainingen zijn er ook deelcursussen mogelijk rondom thema's, zoals 'Grenzen stellen', 'Meer rust in mijn leven', 'Keuzes maken', 'Anders met problemen omgaan'. Hierin komen deelaspecten aan de orde gerelateerd aan het onderwerp.

In het onderwijs wordt trapsgewijs gewerkt: een studiedag, dan toepassing en ervaringen opdoen waarna volgende dagdelen worden georganiseerd rondom relevante thema's. Afhankelijk van de keuze van de school, start daarna of tegelijkertijd een aangepast implementatietraject.

Inhoudelijke informatie is ook te vinden op de eigen sites van de begeleiders.

Deze site gebruikt cookies om goed te functioneren.

Wilt u deze site gebruiken zonder cookies dan dient u uw browser instellingen te wijzigen. Lees Meer

Akkoord

Wat is een Cookie

Op deze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer worden gebruikt door de website.
 

Permanente Cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij u herkennen bij een bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.
 
Sessie cookies
 
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.
 
Google Analyctics
 
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Zie ook de Google privacy statement
 
Media
 
Om het afspelen van media mogelijk te maken moeten soms cookies geplaatst worden. Bijvoorbeeld youtube filmpjes. Cookies worden door een dergelijke website op uw computer geplaatst. Deze website heeft daar geen invloed op.
 
Gebruik van gegevens
 
Je gegevens worden alleen gebruikt als hiervoor aangegeven, zij worden niet voor andere doeleinden gebruikt nog verstrekt aan derden..
 

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan

Het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies is afhankelijk van de gebruikte browser, dit kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van je eigen browser.
 

Meer informatie over cookies?

Op de site van Microsoft kun je meer informatie over cookies vinden.

@ copyright Deugdenproject Nederland - 2014 -2018