Wij zijn partner van Bol.com. Indien u via onze website een artikel koopt bij Bol.com steunt u mede de Stichting Deugdenproject Nederland.

Karakter

Hilary Wilce onderzocht de factoren die bepalen of iemand een gelukkig en tevreden leven krijgt. Ze ontdekte dat de innerlijke kracht van het karakter van het grootste belang is. Een sterk en evenwichtig karakter ondersteunt het zelfvertrouwen bij het leren, bevordert het ontwikkelen en onderhouden van goede relaties, helpt bij het verwerken van teleurstellingen, stimuleert een positief en waarachtig zelfbeeld en verbondenheid met anderen en de wereld.   
Voor opvoeders van babys tot en met tieners, staan in dit boek veel tips om kinderen te helpen bij de herkenning en ontwikkeling van zes fundamentele eigenschappen van het karakter: liefde, veerkracht, eerlijkheid, zelfdiscipline, vriendelijkheid en moed. Samen vormen ze een sterke ruggengraat van waaruit andere eigenschappen kunnen groeien.

Dit boek geeft het Deugdenproject, een wetenschappelijke onderbouwing. De oorspronkelijke titel is ‘Backbone’, ruggengraat. Hilary Wilce komt, na grondig onderzoek, tot zes eigenschappen om je voor het ontwikkelen van een sterk karakter op te richten: liefde, veerkracht, eerlijkheid, zelfdiscipline, vriendelijkheid en moed. Volgens haar zijn dit de belangrijkste bouwstenen van je persoonlijkheid. Ze legt uit hoe alle andere deugden hierin terug te vinden zijn of uit deze basis voortkomen. Ook geeft ze aan hoe en wanneer dit zestal een rol speelt, van peuter- tot en met tienerleeftijd, dus continu tijdens de opvoeding en de belangrijke jaren dat we kinderen begeleiden. De cartoons zijn afkomstig van Bart van der Kraan (bij jullie bekend via 'Het Deugdenspel').

ISBN 978 90 819463 91 / Hillary Wilce / Uitgeverij ACT on Virtues

Bestel direct bij Bol.com of bij Uitgeverij ACT on Virtues
 

@ copyright Deugdenproject Nederland - 2014 -2018